Tegelpannor eller betongpannor till kråkslottet?

tisdag, 22 april 2008 09:04 by blodlund

Jag ska ju som sagt byta tak på vårt gamla hus, det är det värt, hitills har det varit ganska samarbetsvilligt. Jag har säkert inte velat riva skiten mer än tre gånger på snart ett år. Så långt har det uppenbarligen inte gått än, hittils har det reulterat i en fot genom den nyspacklade väggen, spånskiva är ett skitmaterial... Det var något med en diskmaskin som blev utkastad från altanen och en morakniv som penetrerade ännu en vägg med renoveringstapet som inte motsvarande mina förväntningar. Förutom några små missöden kan man har vi kommit ganska bra överens. Jag vill tro att huset har lärt sig en läxa sen förra gången, jag har nämligen kommit på hur jag ska hantera det när det är bångstyrigt, jag tiger ihjäl det, jag gör inget på några månader, när jag sen sätter igång med vad jag inte avslutade så har motsträvigheten försvunnit och ersatts av en mer timid samarbetspartner. Hur som helst, nu är jag och det gamla kråkslottet polare igen.

Förra veckan var jag och frugan och kollade på takpannor. Frågan man ofta ställer sig är om man ska ha tegelpannor eller betongpannor? Tegelpannor är ju klassiskt men det kostar ungefär dubbelt så mycket som betongpannor, de har längre levnadstid men även där verkar betongpannorna kommit ikapp till en viss del. I dagsläget ytbehandlas betongpannor vilket medför en avsevärd förlängning av livslängden. Livslängden på betongpannan är givetvis teoretiskt och baseras på tillverkarnas simuleringar, tekniken har ju inte funnit i så många år att man faktiskt kan avgöra hållbarheten, det finns säker många andra faktorer som spelar in som klimat och läge.

Efter har kikat runt på tegelpannor och betongpannor av olika fabrikat och färger så har det börjat luta åt en tegelfärgad, ytbehandlad betongpanna. Det lutar åt att vi väljer Jönåker Protector som del i ett takpaket där det ingår korrekt takpapp och läkt. Hmm jaja ska suga på karamellen nån dag till, det viktigaste är att frugan blir nöjd med färgen..

//Peace

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 22. 2018 06:05