Golv till köket, nytt laminatgolv eller slipa trägolv? Det var ett enkelt val...

fredag, 18 juli 2008 11:37 by blodlund

Med allting utrivet var det dags att ta tag i köksbyggandet och avsluta planeringen av det nya köket. Vi kom fram till att nytt golv skulle läggas, vårt gamla trägolv hade förvisso säkert blivit väldigt vackert om man slipat det, fyllt igen springorna och målat eller lackat det. Efter moget övervägande för och emot så kom vi fram till att det fick bli ett laminatgolv, helt enkelt för det är mest praktiskt när man har 2 små barn. Det gamla furugolvet kanske dyker upp nån gång i framtiden men nu skulle det fanimej begravas under skumplast och laminat. Vi åkte helt sonika till Ikea och köpte ett nytt kök samt en rejält tilltagen packe med TUNDRA laminatgolv, jag har hört på många att IKEA skulle köpa in laminatgolv från Pergo och sedan branda som sina egna, samma har jag hört om deras alkaliska batterier vilka jag testat otaliga gånger när jag spelat paintball. Gällande batterier så är paintball är en ganska bra värdemätare på batterikvaliteten, tro det eller ej. Hursom batterierna är bra så förhoppningsvis är deras golv prisvärda, tiden får utvisa. 

Vi tillbringade hela kvällen innnan den stora golvläggardagen med att flytta ut kyl, frys, verktyg, köksstommar, köksluckor, diskmaskin mm. Efter en kort nattsömn satte vi igång att lägga laminatgolvet. Man kan ju tycka att det ska gå snabt att lägga klickgolv, men det tar längre tid än man tror, särskilt när det inte finns en rät vinkel i huset. Dessutom visade sig att just kanterna på golvet vart otroligt sköra så man fick ta det väldigt piano. Till det kommer allt annat stök som såga av dörrfoder, ta bort lister mm. Det tog en del tid men det var det lätt värt, det börjar redan nu se ut som ett nytt kök.

 Nästa projekt är att fixa diskbänk och koppla in vatten och diskmaskin, helt klart två saker man tar för givet, men när man inte har dem känns det som man är strandsatt i Darfur.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 23. 2018 17:47