Clemmensen stopped Viktor Kozlov, Alex Ovechkin and Boyd Gordon i straffläggningen

måndag, 17 november 2008 14:29 by blodlund

Det är inte kul att vara Djävel i dessa tider. Devils blandar och ger med sin 2e målvakt Weekes och sin 3e målis Clemmensen. Det har inte varit något större fel på någon av dem, men är man van vid Brodeurs storspel finns det mycket att önska. Hursom helst verkar det som den uppkallade Clemmensen är hetast, efter ha släppt in några billiga mål revanscherade han sig i straffläggningen mot Washington där han stoppande Viktor Kozlov, Alex Ovechkin and Boyd Gordonoch. Som DN skriver var hemmalaget Devils stråt vassare och tog sin första seger på mycket länge känns det som, hoppas framgång föder framgång och Clemmensen fortsätter leverera.

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   clemmensen, weekes, brodeur, new jersey devils
Categories:   NHL
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Devils är brutna men besegrade.

torsdag, 6 november 2008 14:13 by blodlund

Devils skadeläge skulle fått vilken klubb som helst att ge upp säsongen. Med spelare som Rolston, Holik, Martin och Greene på skadelistan så läget ganska mörkt ut redan innan bomben briserade, Martin Brodeur  har skadat sin biceps och måste opereras och beräknas vara borta i 3-4 månader dvs. ca. 50 matcher. Ve och fasa, ett problem har ju varit att inget vettig målvakt vill ju spela backup till en järnman som Brodeur som spelar merparten av säsongen, eller? NJ Devils gm Lou har ännu en gång visat att han ligger ett steg före då han signade Kevin Weekes en fd. 1a målis som få verkade tro på. När Weekes väl fick chansen mot Buffalo briljerade han och igår mot Tampa Bay likaså. Makalöst att en målis som får så få matcher kan ha sån karaktär att förmå sig att hålla sån hög standard ifall han kallas in att göra det han är signad för, Weekes bör ha vart klar att det var för sådana här tillfällen han rekryterades då det knappast vart tal om att konkurrera med Brodeur, världens bästa hockeymålvakt. Med en fjärdedel av laget från Lowell besegrades sålunda Tampa Bay med 4-3 i straffläggningen, ett Tampa som vunnit 4 av de 5 senaste. Enligt aftonbladet så spelade Devils svenske back Johnny Oduya 31 byten med 27:26 minuters istid. Vinsten visar på stark karaktär och inget annat! Speciellt kul var det att Elias flyttades ner till NJ's viktigaste kedja dvs. tredjekedjan med Mad dog & Pando. Nämnd kedja neutraliserade inte bara Tampas förstakedja utan hamnade även i målprotokollet. Ett bra drag så Elias får än mer istid. Det ska bli mycket intressant att följa ett vingklippt Devils i forsättningen, målet är givetvis en ny Stanley Cup, men de duger så länge de slår ut de förhatliga Rangers ur slutspelet.

Go Devils Go

 //Blodlund

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Nytt tak, nytt kök, ska aldrig mer lägga tak....

tisdag, 4 november 2008 11:29 by blodlund

Nu är husrenoveringssäsongen snart till ända, taket är lagt, därav min klena närvaro på bloggen. Det blev byte av tak samt kökrenovering i år, inte så illa pinkat om jag får säga det själv. Köksrenoveringen är så gott som färdig, bara lister och distansbitar kvar, finlir som min gode vän snickarlasse får ta hand om, det vore ju synd att sabba det på de sista centimetrarna. 

 Glädjande är att Devils börjat säsongen bra, mindre bra är att de drabbats hårt av skador. De har Brodeur, Holik; Rolston, Greene och Martin skadade för tillfället så i dagsläget spelar de med 1/3e dels AHL-lag. Lägg till detta till att Langenbrunner också vart skadad. Trots de många skadorna har de inlett bättre än någon förväntat, trots sina tunna backlinje och sin tröga start med målproduktionen. Zach Parise verkar dessutom blomma ut, han ligger för närvarande 2a efter Buffalos Vanek. Spännande.. börjar mer och mer tro på laget, bara de får vara hela kan detta räcka långt. 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5