Nästa projekt i renovera hus projektet är att byta tak.

onsdag, 13 augusti 2008 13:26 by blodlund

Jag har hört att man ska avsluta ett projekt innan man startar ett nytt,  så blir det inte i mitt fall, nu är augusti här och taket ska bytas. Det är alltid kul att renovera hus...
Vi har fått upp det mesta i köket, köksskåpen, köksluckor, diskbänk, diskmaskin och spis sitter på plats , inkopplade och fungerande. Det som däremot är kvar är allt finlir och lite till, som att sätta upp gips och kakel, måla bröstpanel, sätta upp renoveringstapet och tapetsera över och givetvis alla jävla lister som bara blir trött av att tänka på.

Men som sagt nu är det augusti och det är hög till att komma igång med takbytet. Igår satte vi upp byggnadsställningen och imorse levererades en container till gräsmattan framför huset. Jag är redan mör i kroppen men samtidigt känns det skönt att vi kommit igång och att takbytet tagit fart. Förutom att man tjänar en hel del på att göra det själv kan det alltid vara bra att kunna byta tak i framtiden.

 

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Semper Fi - Diskbänk, blandare och vatten inkopplat.

onsdag, 6 augusti 2008 13:34 by blodlund

Semper Fi, jag har vunnit en delseger mot köket. Eftersom det vara stört omöjligt att  få tag på rörmockare fick jag och min styvfar dra vattnet själv. Ett par omgångar på Coop ( tack Coop för ni har kvällsöppet), ett antal tätande åtgärder och en massa svordommar satt vår diskbänk med diskho av porslin och gammaldags blandare på plats. Att koppla in vår nya diskmaskin gick som en dans.  Segerrus!

Nästa steg är få tag på en elektriker som kan koppla in spisen som vi flyttat till andra väggen, vi har fått dra kabel från proppskåpet längs med källartaket och upp genom golvet och det nya laminatet, förhoppningsvis är det lite lättare att hitta en ledig elektriker nu när semestertiderna snart är förbi.

 /Greve Blodlund i sitt kråkslott

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5