Golv till köket, nytt laminatgolv eller slipa trägolv? Det var ett enkelt val...

fredag, 18 juli 2008 11:37 by blodlund

Med allting utrivet var det dags att ta tag i köksbyggandet och avsluta planeringen av det nya köket. Vi kom fram till att nytt golv skulle läggas, vårt gamla trägolv hade förvisso säkert blivit väldigt vackert om man slipat det, fyllt igen springorna och målat eller lackat det. Efter moget övervägande för och emot så kom vi fram till att det fick bli ett laminatgolv, helt enkelt för det är mest praktiskt när man har 2 små barn. Det gamla furugolvet kanske dyker upp nån gång i framtiden men nu skulle det fanimej begravas under skumplast och laminat. Vi åkte helt sonika till Ikea och köpte ett nytt kök samt en rejält tilltagen packe med TUNDRA laminatgolv, jag har hört på många att IKEA skulle köpa in laminatgolv från Pergo och sedan branda som sina egna, samma har jag hört om deras alkaliska batterier vilka jag testat otaliga gånger när jag spelat paintball. Gällande batterier så är paintball är en ganska bra värdemätare på batterikvaliteten, tro det eller ej. Hursom batterierna är bra så förhoppningsvis är deras golv prisvärda, tiden får utvisa. 

Vi tillbringade hela kvällen innnan den stora golvläggardagen med att flytta ut kyl, frys, verktyg, köksstommar, köksluckor, diskmaskin mm. Efter en kort nattsömn satte vi igång att lägga laminatgolvet. Man kan ju tycka att det ska gå snabt att lägga klickgolv, men det tar längre tid än man tror, särskilt när det inte finns en rät vinkel i huset. Dessutom visade sig att just kanterna på golvet vart otroligt sköra så man fick ta det väldigt piano. Till det kommer allt annat stök som såga av dörrfoder, ta bort lister mm. Det tog en del tid men det var det lätt värt, det börjar redan nu se ut som ett nytt kök.

 Nästa projekt är att fixa diskbänk och koppla in vatten och diskmaskin, helt klart två saker man tar för givet, men när man inte har dem känns det som man är strandsatt i Darfur.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

New York Rangers alltid underpresterande förlorare

tisdag, 15 juli 2008 09:44 by blodlund
"Den här situationen är nu knappast ny för NHL: s mest underpresterande klubb. I modern tid är den usla leveransen numera mytologiserad. En av den nordamerikanska hockeyns mest hårdsatsande och dyra klubbar har sedan 1940 bara vunnit Stanley Cup en gång, säsongen 1993/94. " så skriver aftonbladet. Jag kan inte hålla med mer, faktum är att jag tycker att sanningen är ännu beskare, jag tycker man kan byta ut hårdsatsande mot resursförstörande och planlöst. Det är ingen nyhet att jag inte gillar Rangers organisation med deras "köp och släng" mentalitet. Även om det blivit lite bättre efter lönetaket infördes så kan för mitt liv inte förstå varför man vill spela i Rangers. De är konstant underpresterande, omotiverade,  bygger aldrig  upp en stabil stomme som ger kontinuitet och förstärker med gamla spelare vars karriär sjunger på sista versen. Nä jag tror inte det kommer bli nån större skillnad i år heller....

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   new york rangers, rangers, nhl, stanley cup
Categories:   NHL
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (1) | Comment RSSRSS comment feed

Köksrenovering - Slitsamt men kul.

onsdag, 9 juli 2008 10:03 by blodlund

De senaste 2 veckorna har kökrenoveringen tagit fart. Jag har slitit ut det gamla köket med stommar, köksluckor, köksfläkt, ja hela rasket är väck. Den stora biten i början var planeringen, i vilken ordning saker skulle göras. Efter lite klurande kom vi fram till att vi skulle börja med att måla taket, sedan riva det gamla köket, lägga nytt golv, bygga upp det nya köket och avslutningsvis fixa till kosmetikan som målning av bröstpanel och tapeter. Sagt och gjort, springorna mellan pärlsponten i taket fogades med latexfog och taket målades på nytt, när den nya färgen kommit på plats inser man vilken skillnad det faktiskt blir, de är lätt värt att ta skitjobbet. Vattnet pluggades och efter det fick kofoten gå loss. Med  frenesi åkte det gamla ut och kvar var det kala väggar som nästan ropade efter tapeter och nya köksstommar....

 

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

New Jersey Devils och Detroit Red Wings förstärker offensivt

tisdag, 8 juli 2008 11:33 by blodlund

Nu är Stanley Cup som bekant bärgad och trade och free agent cirkusen är mestadels avklarad. Vad har hänt med mina favorit lag då? Bara bra trades och signings. Devils har ju signat två gamla hemåtvändande hjältar i Brian Rolston och  Bobby Holik. Devils saknar fortfarande tillstymmelse till skickliga blueliners, knäpp händerna och be till högre makter att Lou gör ett mästardrag och levererar något i stil med Niedermeyer, Zubov eller Phaneuf. Jaja drömma kan man alltid... Hursomhelst tror jag att både Rolston och Holik istället för Brylin och Asham, en hel Jay Pandolfo och en Madden som är skarpare än någonsin kommer göra en hel del skillnad framåt. Man ska inte glömma att Devils tog 99 pts förra grundspelet med undermånligt material såväl framåt som bakåt, vilket borde medföra att de klättrar än högre denna säsongen.

Läste i DN att Detroit Red Wings har förstärkt med Marian Hossa. Marian Hossa är som bekant en av spelets skickligaste 2-vägsforwards. Själv hade jag hoppats att Devils skulle signa honom för att fylla det offensiva tomrummet (..förlåt Red Wings, men Devils behövde honom bättre än er, som redan har ett helt komplett lag ). Brian Rolston fyller tomrummet nästan lika och han är ju dessutom Devil sen gammalt. Detroit har också ganska nyligen skaffat ännu en backgigant i Brad Stuart. Förra säsongen ansåg man att Detroits största svaghet var denavpolleterade Osgood, även känd som NoGood, kritikerna fick sätta i halsen, Osgood spelade sitt livs bästa målvaktsspel i slutet av säsongen och genom hela slutspelet. Målvaktsspelet kombinerat med ligans bästa försvar och en europeiskt puckhållande offensiv gjorde dem till värdiga StanleyCup vinnare. Detroit har förutom ett genialt spelsystem, grymma superstjärnor i Lidas, Zäta och Datsyuk dessutom fördelen att ha ganska många och bra färskingar /doldisar som Filipula, Hudler och Franzen. Personligen tror jag att de har ganska goda chanser till Cupen även nästkommande säsong, vem vet kanske är det ännu en Red Wings dynasti på gång. Detroit är enkompromisslös lagmaskin som har blivit ännu starkare.

 /Blodlund

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5