Go Detoit Red Wings Go

fredag, 30 maj 2008 16:17 by blodlund

Nu står det 2-1 till Detroit Red Wings inför lördagens match i Stanley Cup finalen. Även nästa match spelas i Pittsburg Penguins Mellon Arena och kommer troligtvis bli hård och tight. Själv hoppas jag att Red Wings tvålar till Pingvinerna ordentligt som de gjorde de 2 första finalmatcherna, 4-0 och 3-0. Vad jag hoppas och vad jag tror är dock helt olika saker, i Mellon Arena kommer det bli hårt och jämt, men jag hoppas att nån av Detroits  supersvenskar stänker in några baljor och knäcker dem på hemmaplan. Vinner Detroit i Pittsburg så vågar jag påstå att Stanley Cupen är bärgad även om det krävs ännu en match. DN har gjort en utmärkt sammanställning av Detroits svenska stål, läsvärt för den som inte redan är insatt.

Jag knäpper mina händer och ber att Homer repar sig tills lördagens match.

 //Blodlund på sina knän

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Inget takbyte men väl köksrenovering

torsdag, 29 maj 2008 14:45 by blodlund

Mitt takbyte har havrerat, det blir inget av det förrän efter semestern. Det visade sig vara helt omöjligt att få tag på en plåtslagare med kompetens och tid över, särskilt nu innan semestern. Detta medför att mitt planerade takbyte kommer få vänta tills efter sommaren. Men misströsta inte takpannorna får ligga, jag har ju ett helt kök att bygga om. Å jäklars vilket projekt det ska bli, det kommer bli superbra, hoppas jag iaf... 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

E-handel eller inte - kontaktlinser vs. betongpannor.

fredag, 23 maj 2008 08:27 by blodlund

Hur kommer det sig att vissa produkter är dubbelt så dyra i butik som på nätet, kolla t.ex. kontaktlinser, vill de inte sälja linser i butik eller har de listat ut att vartannat pucko forstsätter att betala dubbelt så mycket och fortsätter köpa sina kontaktlinser i optikerbutikerna? Det är samma produkt, även optikerna likt e-handeln har i 9/10 fall bara standardsortimentet i lager, så varför det dubbla priset? Personligen tror jag de skulle tjäna på att endast ligga lite över nätpriserna på e-handel alt. kombinera  butik och e-handel för att kunna konkurrera. Kontaktlinser i sig är ju just en produkt man lätt köper på nätet, liten och nätt, fasta egenskaper, välkända varumärken, man specificerar vad man ska ha och några dagar senare dyker det ner i brevlådan, enkelt och smidigt. Just produkter som kontaktlinser, parfym, smink, kosttillskott mm. borde ha en grym framtid inom e-handeln om prissättningen mellan butik och e-shop försätter vara så skev som den är i dagsläget.

Byggmaterial är däremot den raka motsatsen, det köper man väldigt sällan på nätet trots det finns pengar att tjäna även där. Kanske för man vill se och känna på produkten och försäkra sig om kvaliten, man vill framförallt kunna reklamera och komplettera produkterna. Det är ju brunt om det visar sig att man saknar 3 kvm betongpannor, man har gjort världens deal och fyndat ett okänt fabrikat betongpannor till bra pris. När man sitter där och behöver mer visar det sig att leverantören endast fått in en batch av, självklart är det slut...och nu är produkten struken ur sortimentet... DÅ vill man ha möjligheten att stampa in i butiken och ställa till ett helvete.

Nja fynda med förnuft säger jag, dawai dawai.

/Blodlund aka. Blodkund  

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Takbyte plåtslagare betongpannor mm. part2

onsdag, 21 maj 2008 09:45 by blodlund

Nu ligger mina tegelröda betongpannor hos Trä & Bygg i väntan på att jag ska ge klartecken för leverans. Hela projektet med att lägga tak drar ut på tiden, nu är det plåtslagarna som är i fokus, jag behöver boka in en plåtslagare som har tid och kompetens att göra de plåtarbeten som jag vill ha utförda. Vårt hus är ett putsat hus från 1924 vars takfot har sett sina bästa dagar. Jag putsade i och målade över för mindre än ett år sedan men det har redan börjat spricka upp. För att slippa göra det tänkte jag klä in takfoten i plåt när takpannorna ändå ska upp. Så det som styr i dagsläget är när plåtslagarna har tid att komma förbi och utföra plåtarbetet. När jag väl fått en plåtslagare så ska byggnadsställning upp, container beställas, det gamla taket dvs. tegelpannor, läkt och takpapp av. Sen ska tak lagas, ny takpapp ska på och läkt spikas dit. Efter det kan plåtslagaren dansa in och fixa sina plåtarbeten och antagligen ruinera mej på kuppen...

Jaja de ska höra av sig under veckan, förhoppningsvis har de inte tid förrens i september så det blir lite sommar också...

 /Blodlund

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

New Jersey Devils, 3 Kronor och de finska lejonen lika som bär?

måndag, 19 maj 2008 09:40 by blodlund

Det har varit kul att kolla på  hockey vm. En intressant aspekt har varit det vitt skillda materialet i lagen, deras spelstil och givetvis resultaten. Det var ganska lätt att se skillnaden på spelideer, 3 Kronor och Finnarna körde en tight defensiv med förmodat bra målvaktspel, mycket likt det spel New Jersey Devils spelar i NHL med Martin Brodeur som främste fanbärare. New Jersey Devils får en hel del kritik för att vara tråkigt defensiva och spelförstörande, mestadels av hockeytyckare som har en inskränkt syn  på hur hockey ska spelas. Samma ganska korkade personer sitter och hejjar fram 3 Kronor när de med en stark defensiv och tveksam offensiv besegrar ett offensivt mer begåvat Tjeckien. Då heter det att det är en kämpainsats och upphöjs till jämnbördigt med slaget vid Thermopyle.  Jag är den förste att hålla med, en kämpainsats och en stor bragd, med en klar spelide, känns det igen?

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Bröllop paintball och läkemedel åt en kvaddad Blodlund

måndag, 12 maj 2008 11:48 by blodlund

Idag är det verkligen en sån där MÅNDAG i ordets värsta bemärkelse. Sitter med en huvudvärk som inte vill ge med sig. Vart håller Iprenmannen hus, ge mej frälsning, ge mej läkemedel! Nä inte ens det funkar, har suttit och knaprat alvedon utan framgång, känns som om kroppen och framför allt huvudet vill ge upp.

Helgen spenderader med att gå på bröllop och kolla på paintball.  Lördagen spenderades på våra goda vänners bröllop. Det var ett borgerligt bröllop i en liten mysig kyrka, sen bar det av till mottagning med 3 rätters bröllopsmiddag och vin. Det var ganska lungt och sansat, tur det med tanke på att jag skulle upp 5.00 för att åka ner till helsingborg och kika på våra tre Preatorianslag i 3kc. Resan ner var trevlig men samtidigt en plåga då lördagens intag gjorde sig konstant påmint, men väl där nere släppte det och jag kunde strosa omkring i solskenet och kolla på bitvis grymt bra paintball. Alla Preatorianslag gick vidare till slutspel, men där tog det mer eller mindre stopp för alla utom Preatorians Outcasts som gick och vann hela rasket, kul för dem de var de värda, de var individuellt skickligast på plan.

 Frågan är om det utesittandet i tunn skjorta eller en dag i solen som fått mej att börja gå sönder, skitsamma, ett vrak är jag oavsett.

 /B

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Kassera hårddiskar - Slägga is teh shit

onsdag, 7 maj 2008 11:49 by blodlund

Det finnns gott om meningslösa artiklar och patent. Jag läste idag på idg att det säljs en maskin som har till uppgift att förstöra hårddiskar till den grad att det ska vara omöjligt att läsa av de kasserade hårddiskarna, en ganska kul grej kan man tycka tills man blir varse om priset på 70000. En verksamhet bör vara mycket stor om man ska ha behov av att förstöra så mycket hårddiskar så det är värt att automatisera det för 70000 när en finfin slägga som fixar biffen går på en 200 spänn. En saftig slägga är inte bara kul det ger dessutom en dos hälsosam motion!

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Marian Hossa en bra kille för New Jersey Devils

måndag, 5 maj 2008 11:14 by blodlund
Man behövde inte vara Saida för att lista ut att Rangers skulle åka ut mot Pittsburg. Som Bjurman på aftonbladet skriver i sin blogg "Penguins var i alla matcher utom en ett mycket bättre lag än Rangers, med piggare ben och större hunger.", och jag kan bara hålla med. Själv är jag är förvånad att de ens lyckats vinna en match, att de inte blivit helt krossade och överkörda har de väl mångt och mycket en strålande Lundqvist att tacka för. Enligt  DN  hade inte Rangers mycket att komma med men lyckades ändå kvittera genom två relativt sköpiga spelare, för att sedan bli avtackade för denna gången av supervärvningen Marian Hossa. Go Hossa Go! Förhoppningsvis vill inte Pittburg lägga alla de miljonerna på honom kommande år då lönen lär vara hög, 7 miljoner har man hört viskas. Personligen tycker jag det vore en grym värvning till ett offensivt handikappat New Jersey Devils, Hossa och nån offensivt skicklig blueliner borde stå högt på Lou's inköpslista, det ska bli intressant och se vad som händer inför nästa säsong. Nu när New Jersey Devils är ute ur matchen hoppas jag på en final mellan Detroit och Pittsburg där Detroit Red Wings går segrande ur kampen, jag håller tummarna för Zäta, Holmqvist, Lidas och alla andra i motortown.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5