Bilbyte på gång

onsdag, 30 april 2008 09:11 by blodlund

Idag är det dags att kassera / byta in vår bil, en Renault Laguna, har inte haft den länge och egentligen tror jag att den mer är i behov av en rejäl exorcism.  Man blir ju smått schizofren när man läser tester och statistik från bilprovningen, Renault Laguna verkar prenumerera på de sämre placeringarna där. Värt att säga är att vi har en Renault Megane också, den har vi inte haft ett  enda problem med på 4 år.. Det är nog som med allt annat, det är bara flyt som räknas i sista ändan. Hursomhelst ska den bytas in, den ger mej dåliga vibbar, jag ska byta den mot en Mazda 626. Mazdan kostar mer och har egentligen inte många attribut förutom att just statistiken som talar för den. Hade det inte just vart för Lagunans ruttna statistik samt att hastighetsmätare och avståndsmätare pajjat och att givarna ger utslag för bromsbortfall hade det vart en grym bil i den prisklassen, rymlig, bekväm och bensinsnål. Verkligheten är dock att jag kommer skaffa en dyrare, fulare och obekvämare bil. Varför frågar man sig, jo allt annat än funktion och kostnad är socker, så jag jag förlitar mej till statistik och bonntur. Ska ut och offra en svart tupp sen jävlar skriver jag på.

 Bomber och granater!

//Blodlund 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   bil, bilbyte, mazda, renault, exorcism
Categories:   Bil
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Grym paintball på JT-Challenge

tisdag, 29 april 2008 09:36 by blodlund

I helgen gick JT-Challenge av stapeln i Uppsala på Ignitions hemmaplan. Hela arrangemanget kan beskrivas med ett enda ord "GRYMT!", siten var perfekt, vädret superfint, schemat bra och givetvis massa trevligt folk såväl spelare som arrangörer.  Spelet körde igång 8.00 på morgonen, alla skulle möta alla i totalt 11 svettiga matcher innan finalspelet. Preatorians Finest var på plats tidigt och kittade upp, helt otroligt så strulade faktiskt nästan ingenting, det var nån låda boll som var lite svullen men annat än det gick allt som på räls. Preatorians inledde med att visa var skåpet skulle stå och vann de första matcherna. Totalt förlorade vi tre matcher mot helt ok lag varav Heathens från Bollnäs var de lätt hårdaste motståndarna. Heathens var en riktigt kul överraskning, spelade mot dem i Stockholm förra året, då spelade de knappt paintball, men nu jävlar gick de ut med guns blazin' och körde över de flesta, inklusive oss.. Där ser man än en gång vad strukturerad reballträning 3 dagar i veckan kan åstadkomma

I sista ändan vann Preatorians grundspelet ganska övertygande och gick vidare till finalen, till vår stora glädje fick vi en andra chans mot just Heathens som vi hade en gås oplockad med. Finalen spelades bäst av tre, vi vann första , de vann andra och den sista sköt vi dem av banan utan en förlust.

Jävlar vilken bra avslutning på den bästa paintballdagen hitills !!!

 

Currently rated 3.0 by 2 people

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tegelpannor eller betongpannor till kråkslottet?

tisdag, 22 april 2008 09:04 by blodlund

Jag ska ju som sagt byta tak på vårt gamla hus, det är det värt, hitills har det varit ganska samarbetsvilligt. Jag har säkert inte velat riva skiten mer än tre gånger på snart ett år. Så långt har det uppenbarligen inte gått än, hittils har det reulterat i en fot genom den nyspacklade väggen, spånskiva är ett skitmaterial... Det var något med en diskmaskin som blev utkastad från altanen och en morakniv som penetrerade ännu en vägg med renoveringstapet som inte motsvarande mina förväntningar. Förutom några små missöden kan man har vi kommit ganska bra överens. Jag vill tro att huset har lärt sig en läxa sen förra gången, jag har nämligen kommit på hur jag ska hantera det när det är bångstyrigt, jag tiger ihjäl det, jag gör inget på några månader, när jag sen sätter igång med vad jag inte avslutade så har motsträvigheten försvunnit och ersatts av en mer timid samarbetspartner. Hur som helst, nu är jag och det gamla kråkslottet polare igen.

Förra veckan var jag och frugan och kollade på takpannor. Frågan man ofta ställer sig är om man ska ha tegelpannor eller betongpannor? Tegelpannor är ju klassiskt men det kostar ungefär dubbelt så mycket som betongpannor, de har längre levnadstid men även där verkar betongpannorna kommit ikapp till en viss del. I dagsläget ytbehandlas betongpannor vilket medför en avsevärd förlängning av livslängden. Livslängden på betongpannan är givetvis teoretiskt och baseras på tillverkarnas simuleringar, tekniken har ju inte funnit i så många år att man faktiskt kan avgöra hållbarheten, det finns säker många andra faktorer som spelar in som klimat och läge.

Efter har kikat runt på tegelpannor och betongpannor av olika fabrikat och färger så har det börjat luta åt en tegelfärgad, ytbehandlad betongpanna. Det lutar åt att vi väljer Jönåker Protector som del i ett takpaket där det ingår korrekt takpapp och läkt. Hmm jaja ska suga på karamellen nån dag till, det viktigaste är att frugan blir nöjd med färgen..

//Peace

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Paintball med Preatorians finest i helgen

måndag, 21 april 2008 14:56 by blodlund

För att trösta mej efter Devils sorti så har jag impulsköpt en ängel. Köpte en olivfärgad A1 med Custom Products pipa och Angel-Air av en sjysst kille på nätet som behövde pengar till flytten, den enes död, den andres bröd.  Hoppas få ordentlig koll på den i veckan så jag kan köra den på JT-challenge i helgen.  Jag hoppas på sol och massor av aggressiv paintball och en förstaplats för Preatorians finest.

 

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Over and out.

måndag, 21 april 2008 11:38 by blodlund

Som sagt, man behöver inte vara Saida för att förutse hur det skulle gå för Devils i slutspelet.  De hade iof en ganska bra period innan trade-deadlinen, men med befintligt djup funkar det inte. Enligt min åsikt är det avsaknaden av bra tekniska och offensiva blueliners som är den största bristen, något många kommentatorer inte håller med mej om. De menar det är främst bristen på målskyttar som gjort Devils tandlösa. De har ju delvis rätt, har man en grym offensiv vinner man oftast, men inte "the Devil way". Devils  har alltid spelat tight och defensivt och därigenom vart ett av de tuffaste lagen i NHL att möta. Skyttet har inte vart massivt sen deras A-line med Elias-Arnott-Sykora dominerade. Det som tippat vågen till Devils fördel har alltid vart ett kompakt försvar som bidragit framåt, med spelare som Scott Niedermyer och Rafalski och omutliga hårdingar som Scott Stevens och Ken Daneyko, hell jag såg att Scott Stevens tom kom 6a på en lista av USAs hårdaste män, respekt !!.

Nu finns de inte i laget mer, nu har man Oduya, inget mer att spela på..

Förhoppningsvis öppnar Lou skattkistorna och köper in pusselbitarna som fattas, att  signa bra free agents är väl om möjligt den enda lektionen värd att lära från Rangers, något Rangers praktiserat länge och väl och trots det konsekvent misslyckats med att prestera något som räknas. Om man kollar på vilka spelare de haft och vilka pengar de lagt ut och vad de uppnått så vet man inte om man ska skratta eller gråta, det måste vara den mest misslyckade organisationen inom sportvälden, alla kategorier. Uppenbarligen finns pengarna så de måste ju åtminstone vara bra på att sälja souvenirer...

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Nattsvart Devils nattsvart...

torsdag, 17 april 2008 08:26 by blodlund
Skit skit skit, Devils fixade inte Ranger i Madison Square Guarden. Man behöver inte vara släkt med Saida för att sätta pengarna på rätt kort i hur utfallet av den serien kommer bli. Som jag ser det beror hela fadäsen på dåligt strategiskt tänkande. De har varken ersatt Brian Rafalski eller Scott Gomez med klasslirare. Brian Rafalskis ersättare är ju närmast skrattretande, i ett försök att täcka upp det offensiva tomrummet på blå tar man in? ingen.. och sedan tradar man till sig ännu ett grottmongo vid namn Bruce Salvador som varken gör till eller från. På några år har Devils gått från att ha NHL's mest kompletta backuppsättning till att om möjligt ha en av de sämsta backuppsättningarna i hela ligan. Scott Gomez försökte man faktiskt ersätta med en vad man trodde bra spelare, en stor center som gjort en riktigt bra säsong i Washington säsongen innan, Denne Darius Zubrus har inte heller producerat något detta år.Gör man något radikalt åt den offensiva bristen innan tradedeadlinen? Nej, inte ett smack.... börjar skattkistorna bli tomma Lou? Den största anledningen Devils har tagit sig till slutspel är Martin Brodeur som i motsats till resten av laget bara blir bättre och bättre, att vara så bra under så dåliga förutsättningar gör honom tveklöst till NHL's bäste målis, med Loungo som god tvåa. Handen på hjärtat förtjänar faktiskt Zach Parise att omnämnas, han har axlat den offensiva rollen som varken Gionta eller Elias förvaltat denna säsongen. En annan kille som verkligen klivit upp och tagit rollen som lagets bästa back är Johnny Oduya. Det ska bli intressant och se om Lou har samma åsikt som mej. Jag har lurat länge på hur man ska lösa problematiken, det finns två radikala sätt att lösa det. Det ena är att satsa på att ta Stanley Cup och att trada till sig ett bra backpar och 1 eller 2 forwards som är bevisat heta, eller.... så kan man göra som Pittsburg, Ottawa & Tampa och försöka bygga upp laget på nytt. Då bör man trada bort det som räknas för att få maximalt med prospekts i kassan. Man bör i sådana fall trada bort Brodeur till ett lag som satsar på vinna cupen. Det skulle kännas förfärligt att trada bort mannen med alligatorblod i venerna men det är fan inte skoj att se den neråtgående trenden heller...

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   nhl, new jersey devils, stanley cup, oduya, slutspel
Categories:   NHL
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Nu ryker sulorna

onsdag, 16 april 2008 08:46 by blodlund

Idag är det dags att byta däck, mina vinterdäck ska väck. Största anledningen är att det slits så jävligt på dem och snål som man är vill jag gärna slita på dem en säsong till. En sak är helt klar iaf, kul ska det INTE bli. Det är dock ett hanterbart tråk att byta till sommardäck, det är över på en halvtimme bara man kommer till skott. Däck träck späck...grrr..

BANZAI!!..

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   byta däck, däck, sommardäck, vinterdäck
Categories:   Bil
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Kämpa Devils kämpa

tisdag, 15 april 2008 14:02 by blodlund
Just nu pågår en kamp mellan godheten och den rena ondskan. Det var en vecka sedan det stora mörkret sänkte sig över nordamerika. Det var då New York Rangers med sin falska frihetsgudinna slog till i första slutspelsmatchen och vann över lagmaskinen New Jersey Devils. Devils försvar är det sämsta på 10 år och Brodeur får slita hund, han utlämnas allt för ofta av den svaga backuppsättningen. I dagsläget står det 2-1 i matcher till Rangers, jag hoppas att Devils inför nästa match reser sig likt fågel Fenix, att Madden gör hattrick och att Oduya manglar över Avery och lämnar hans tänder på isen där de förtjänar att ligga...

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   hockey, stanley cup, new jersey devils, nhl, rangers
Categories:   NHL
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Bonjour

tisdag, 15 april 2008 08:39 by blodlund

Nu är det dags! Jag har dragit på det ganska länge, mest för att man vill ha ett klart fokus med sin blogg, Det är bara att inse att det funkar inget vidare för mej... Så jag antar att just min blogg kommer beröra det som är intressant för dagen. Borde egentligen börjat blogga redan för ett år sedan när vi köpte vårt kråkslott till hus och började renovera, då hade det minsann inte vart brist på glädjeämnen och sorger att skriva om. Men misströsta inte, jag har ju kommit igång inför andra vändan av kampen med kråkslottet, vi ska lägga tak, fixa plåtarbeten, bygga om vårt kök, få iordning lilla hallen. Det slutar inte där, på utsidan finns en veritabel jungel att styra upp, kanske börja föda upp krokodiler, anordna safari under sommarmånaderna..

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   hus, tak, kök, jungel, renovera, kråkslott
Categories:   Hus
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed